Simone (S.) Schimmel-Wennekes

Senior assistent accountant

038 - 444 23 65

Over

In 1995 ben ik mijn loopbaan begonnen bij Deloitte als assistent-accountant. Het was een zeer leerzame en mooie periode. Ik heb daar kennis mogen maken met het accountancy-vak, wat me erg aansprak.

Daarna heb ik een uitstapje gemaakt naar het bedrijfsleven. Ik ben werkzaam geweest in zowel de profit als de non-profit sector. Ook dit was een zeer leerzame periode, waarin ik kennis heb mogen maken met grote en kleine organisatiestructuren, administratieve organisatie en diverse kleine en grote boekhoudpakketten.

Uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan en ben ik 13 jaar geleden terug het accountancy vak ingestapt. Ik ben toen begonnen bij één van de voorlopers van Onderweegs en Partners, en werk zo al diverse jaren met veel plezier voor ons kantoor in Hattem.

De afwisseling in het werk, door voor verschillende klanten in de gehele MKB-sector te werken vind ik erg leuk. Klanten helpen bij het zoeken en vinden van de best passende boekhoudsoftware, en de ontwikkelingen hierin volgen. Het analyseren van de jaar- en kwartaal cijfers, het opstellen van de daarbij behorende belastingaangiften zijn de zaken waar ik me veel mee bezighoud. Ook het beantwoorden van fiscale vraagstukken vindt ik erg leuk en interessant om te doen. Of het nu omzetbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting of erfbelasting is ik zoek het graag uit.

Naast mijn werk heb ik nog een gezin met 2 kinderen. Ik wandel, fiets en lees graag in mijn vrije tijd.