Renate (R.) van Schie - Heijnen

Senior Belastingadviseur

0318 - 23 00 09

LinkedIn

Over

Sinds 2000 ben ik werkzaam in de fiscale advieswereld, nadat ik in Tilburg de opleiding fiscale economie had afgerond. Ik ben begonnen bij een ‘Big4’-kantoor. Daar werkte ik voor de grotere MKB-bedrijven en multinationals met in-house fiscalisten en financieel medewerkers. Hoe betrokken zij ook waren, het bleven medewerkers in loondienst. Ik ontdekte dat ik het liefst rechtstreeks adviseer aan de ondernemer die ’s nachts wakker ligt van een financiële beslissing. Toen heb ik de overstap gemaakt naar een regionaal accountants- en belastingadvieskantoor, alwaar ik bijna alleen nog maar met de ondernemer aan tafel zat. Dat werk doe ik nu nog steeds met veel plezier.

Het fiscale vak is erg breed en wijzigt continue. Het is onmogelijk om op elk onderdeel specialist te zijn. Door mijn jarenlange ervaring als fiscaal sparringpartner van de ondernemer, heb ik veel fiscale materie gezien. Dat maakt dat ik veel herken, en daardoor ook weet waar ik specialisten moet inschakelen.

Mijn eigen specialisme is estate planning, vermogensstructurering en dga-(pensioen)problematiek. Het privé verhaal van de ondernemer heeft daarin een heel belangrijke plaats. Regelmatig voer ik ook gesprekken met de ondernemer én de partner samen. Dat geeft een hele mooie dynamiek in het gesprek.

Sinds 2021 werk ik voor Stomphorst Fiscaal Raadgevers, de fiscalisten van Onderweegs en Partners. Ik ben mede verantwoordelijk voor de fiscaliteit op vestiging Ermelo. Ik kijk er naar uit om u samen met mijn Onderweegs-collega’s te adviseren over uiteenlopende fiscale onderwerpen.

Mijn vrije tijd breng ik graag met mijn man en twee zonen door. Wij houden van spelletjes doen, wandelen en afspreken met familie en vrienden. Daarnaast speel ik fagot in het Regionaal Concertorkest Wilskracht uit Amersfoort.