De basis van Onderweegs & Partners werd in 1979 gelegd door Richard Onderweegs toen hij met een kompaan administratiekantoor Onderweegs & van Gelder startte in Ermelo. Nog in datzelfde jaar haalde Richard zijn accountantstitel en werd het een accountantskantoor onder de naam Onderweegs Accountants. De andere kompaan ging verder onder zijn eigen naam.

In de loop van de jaren breidde het kantoor zich uit. Op 1 januari 1997 zijn Richard Onderweegs en Jeannette Onderweegs-Nijkamp een maatschap aangegaan, Jeannette werkte er toen al een aantal jaar.

Op 1 januari 2001 ging Onderweegs Accountants een samenwerking aan met het accountantskantoor van Jan de Groot uit Lunteren. De ondernemingen gingen verder onder de naam Onderweegs & de Groot. Op dat moment vond Richard het een geschikt moment om zich uit de directie terug te trekken.

In 2005 kwam er een vestiging in Stroe bij, die vervolgens gevestigd werd in Voorthuizen. Weer later kwam er ook een vestiging in Barneveld bij. Met deze vestiging kwamen er ook twee vennoten bij. In 2008 werd accountantskantoor van Galen overgenomen.

Ontstaan vestiging in Hattem

Op 1 oktober 1991 trad Gertjan Hendriksen in loondienst als assistent accountant bij Kamstra & de Rooij te Barneveld en Hattem.

Na het vertrek van Henk Kamstra en het overlijden van Wim de Rooij hebben Martijn Haverkamp en Gertjan Hendriksen het kantoor overgenomen en zijn per 1 januari 2005 verdergegaan als Haverkamp Hendriksen Accountants en Adviseurs.

7 jaar later, in 2012, besloot Martijn Haverkamp het accountants vak te verlaten en ging in het bedrijfsleven als financieel directeur aan de slag. Gertjan Hendriksen besloot daarna te fuseren met Onderweegs & de Groot.

Oprichting Onderweegs & Partners

Per 1 januari 2023 zijn de vestigingen Lunteren en Barneveld afgesplitst van de organisatie Onderweegs & de Groot. Sindsdien zijn de vestigingen in Ermelo en Hattem verder gegaan onder de naam Onderweegs & Partners. De kantoren worden geleid door Gertjan Hendriksen en Giel Stomphorst. 

Giel Stomphorst van Stomphorst Fiscaal Raadgevers te Lunteren is per 1 januari 2023 toegetreden als aandeelhouder. De accountantspraktijken werken nauw samen met Stomphorst Fiscaal Raadgevers waardoor wij onze relaties optimaal kunnen bedienen.

Over Stomphorst Fiscaal Raadgevers

Sinds 2013 heeft Giel Stomphorst een eigen fiscaal advieskantoor in Lunteren. Het team bestaat uit professionals met ieder een eigen specialisme. Hierdoor begeleiden ze hun cliënten optimaal op fiscaal en juridisch gebied met drie diensten. Namelijk: fiscaal advies, natuurschoonwet en consultancy.

Historie Onderweegs & Partners accountants en adviseurs